Kijevi szoljanka-leves

KIJEVI SZOLJANKA LEVES, Hozzávalók:

30 dkg sertéshús,
40 dkg marhahús,
1 pár virsli,
10 dkg sonka,
5 dkg füstölt szalonna,
1 db vöröshagyma,
10 dkg vegyes zöldség,
1 kanál Vegeta,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 tojássárgája,
1 dl tejföl,
citromlé,
só, bors,
1/2 dl olaj,
1 kanál kapribogyó

Kijevi szoljanka-leves elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.

A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük.

Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 1/2 liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük.

Hozzáadjuk a sót, borsot, a Vegetát, és elkeverjük.

A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük.

Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.

Levesek