Potrétei gombócleves

Potrétei gombócleves, Hozzávalók:

1 kg kappan,
70 dkg marhalábszár,
50 dkg velős csont,
10 dkg gomba,
30 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
5 dkg karalábé,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg kelkáposzta,
1 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál petrezselyem,
paradicsompüré,
só,
bors,
sáfrány,
1 nagy burgonya,
két tojás,
5 dkg füstölt szalonna.
Potrétei gombócleves elkészítése:
A kappant, a marhahúst, a velős csontot hideg vízben feltesszük főni. A zöldségekkel és a fűszerekkel öt óráig főzzük takaréklángon, amikor megpuhult leszűrjük.
A burgonyát megreszeljük, hozzáadjuk a levesből kivett és utána megdarált marhahúst, a tojásokat, az apróra vágott, pirított füstölt szalonnát, a reszelt, pirított vöröshagymát, petrezselymet, sót, borsot.
A jól összedolgozott masszából gombócokat formálunk, és a levesbe főzzük.
A főtt kappanhúst és a zöldségeket a gombócokkal együtt rakjuk tálra.

<<< Levesek