Levesek - Vegetaleves májrizzsel

  • 2018-11-27

Vegetaleves májrizzsel, Hozzávalók:
a májrizshez,
2 személy részére:
10 dkg sertésmáj,
2 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
só,
1 tojás.
Vegetaleves májrizzsel elkészítése:
Először levest főzünk Vegetából a szokásos módon. A májat késsel megkaparjuk vagy megdaráljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a lisztet, a vajat, a sót és a tojást. Egy kevés víz hozzáadásával simára keverjük. Ha csomós, szitán áttörjük.
Vizet forralunk egy lábosban, és a májpépet szűrőkanálon át belecsöpögtetjük. Ha forr, a tűzhely szélére húzzuk, és néhány percig állni hagyjuk. Azután leszűrjük, és a már kész levesbe tesszük.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Vegetaleves májrizzsel