Levesek - Tejfölös malacaprólék-leves

  • 2018-11-27

Tejfölös malacaprólék-leves, Hozzávalók:
1,50 kg malacaprólék (köröm, fül, farok, máj stb.),
10 dkg zsír,
20 dkg hagyma,
3 g pirospaprika,
4 dkg só,
4 dkg liszt,
5 dl tejföl,
1 g törött bors,
egy fél babérlevél,
egy negyed citrom.
Tejfölös malacaprólék-leves elkészítése:
A malacaprólékot megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk (úgy, mint a szárnyas aprólékot a raguleveshez). A finomra vágott hagymát 5 dkg zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és a jól megmosott malacaprólékot beletesszük. Sózzuk, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt, időnként megkeverve, majdnem puhára pároljuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni belőle, és felforraljuk. Majd a lisztből és zsírból rózsaszínűre pirított rántással a levest berántjuk, és a húst teljesen puhára főzzük.
Tálalás előtt citromlével ízesítjük, a tejfölt elkever benne, és forrón tálaljuk.

<<< Levesek


Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell