Levesek - Tejleves 2.

  • 2018-11-27

Tejleves 2., Hozzávalók:
2 l tej,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája,
só;
sajtos lepényhez (schöberl):
2 tojás,
4 dkg liszt,
4 dkg reszelt sajt,
só,
vaj.
Tejleves 2. elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és a gyengén sózott, forralt tejjel felengedve, habverővel gyorsan simára keverjük. Jól összeforraljuk, ha kell, utánasózzuk, megszűrjük, és tejszínnel, tojássárgájával sűrítve tálaljuk. Külön adjuk hozzá a felszeletelt sajtos lepényt.
Sajtos lepénynek habbá verjük a tojások fehérjét, beletesszük a sárgákat, a lisztet, a reszelt sajtot, sót, és mint egy piskótát, összekeverjük. Megvajazott, liszttel megszórt sütőlemezen szétterítve, lepény alakúra megsütjük.
Tetszetős szeletkékre vágva adjuk a leveshez.
Ezt a levest sajtos lepény helyett tojáskocsonya betéttel is tálalhatjuk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Tejleves 2.