Hagymaleves

Hagymaleves, Hozzávalók:
5 fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
5 dkg szalonna,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
bors,
só,
kakukkfű,
0,5 l húsleves,
2 dl fehér bor,
3 dkg reszelt sajt.
Hagymaleves elkészítése:
A kockára vágott szalonnát vajban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymát, a fűszereket. Húslevessel felengedjük. A hagymát puhára főzzük, majd beleöntjük a fehér bort.
Tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Hagymaleves