Levesek - Vegyes leves

  • 2018-11-27

Vegyes leves, Hozzávalók:
25 dkg sóska,
10 dkg zöldbab,
25 dkg burgonya,
10 dkg spárga,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 dkg zsír,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl,
só.
Vegyes leves elkészítése:
A zsírban megpároljuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és a sóskát. Párolás után föleresztjük sós vízzel, beletesszük a felszelt zöldbabot, a hámozott, kockára vágott burgonyát és a felszeletelt spárgát. (A babot előbb tesszük be főni, mint a burgonyát és a spárgát.)
Mikor valamennyi zöldség megpuhult, néhány kanál tejföllel ízesítjük, ismét felforraljuk.
Egy-két tojássárgáját tálban elkeverünk, s erre öntjük a forró levest.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Vegyes leves