Máltai halleves

  • 2018-11-27

Máltai halleves, Hozzávalók:
50 dkg halfilé,
5 dl fehér bor,
2 babérlevél,
2 szegfűszeg,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj,
2 kanál paradicsompüré,
1 fej hagyma,
1 sárgarépa,
só,
bors,
2 kanál olaj.
Máltai halleves elkészítése:
A kockára vágott halat 1 l vízben, a borral együtt, 15 percig pároljuk, majd fűszerezzük. Ezután a halat óvatosan kiszedjük a léből. A répát és a hagymát az olajban megpároljuk, és ha megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, majd a paradicsompürét, ezzel jól elkeverjük. A keveréket a halléhez adjuk, felfőzzük, s ha kell, még fűszerezzük, majd ráöntjük a kiszedett halkockákra.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Máltai halleves