Meggyleves

Meggyleves, Hozzávalók:

60 dkg meggy,
20 dkg cukor,
1 citrom,
egy kis szegfűszeg és fahéj,
1/2 dkg só,
2 dl tejföl,
1 dkg liszt,
1 dl vörös bor,
2,5 dl tej,
1 tojássárga.
Meggyleves elkészítése:
A kimagozott meggyet cukorral, sóval ízesített, forrásban levő vízbe tesszük, és a fűszerekkel ízesítjük. Puhára főzzük, hozzáadjuk a vörös bort. A tejjel, liszttel habarást készítünk, és jól összeforraljuk a levessel.
Tejföllel elhabart tojássárgájára tálaljuk, kihűtve fogyasztjuk.


<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Meggyleves