Őszi húsosfazék
- Frissítve: 2025-07-03 Levesek Hideg levesek
Őszi húsosfazék, Hozzávalók:
30 dkg kelkáposzta, 
 1 
kis fej zeller,
 30 dkg sárgarépa, 
 10 dkg hagyma,
 10 dkg paradicsom, 
 20 dkg szemesbab, 
 20 dkg marhahús, 
 20 dkg húsos füstölt szalonna, 
 1 sertésköröm,
 5 dkg rizs, 
 5 dkg zsír.
 Őszi húsosfazék 
elkészítése:
 A babot megmossuk, és 1,5 lvízben feltesszük főni. Belerakjuk 
a húst, a szalonnát, a körmöt. Háromnegyed órát főzzük. Közben a fölszeletelt 
hagymát és zöldségféléket zsírban megpirítjuk. A levesbe tesszük, majd fél órai 
főzés után hozzáadjuk a rizst, és a borssal ízesítjük. Az egészet puhára főzzük.
 
A húsokat kivesszük, kicsontozzuk, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe. 
 Tálalás előtt reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet teszünk a 
levesbe.
