Levesek - Őszi húsosfazék

  • 2018-11-27

Őszi húsosfazék, Hozzávalók:
30 dkg kelkáposzta,
1 kis fej zeller,
30 dkg sárgarépa,
10 dkg hagyma,
10 dkg paradicsom,
20 dkg szemesbab,
20 dkg marhahús,
20 dkg húsos füstölt szalonna,
1 sertésköröm,
5 dkg rizs,
5 dkg zsír.
Őszi húsosfazék elkészítése:
A babot megmossuk, és 1,5 lvízben feltesszük főni. Belerakjuk a húst, a szalonnát, a körmöt. Háromnegyed órát főzzük. Közben a fölszeletelt hagymát és zöldségféléket zsírban megpirítjuk. A levesbe tesszük, majd fél órai főzés után hozzáadjuk a rizst, és a borssal ízesítjük. Az egészet puhára főzzük.
A húsokat kivesszük, kicsontozzuk, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Tálalás előtt reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet teszünk a levesbe.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Őszi húsosfazék