Borleves - Levesek, Ünnepi leves receptek


  • 2018-06-06

BORLEVES

Borleves Hozzávalók:
7 dl savanyú bor,
3 dl víz,
6 tojás,
fahéj, szegfűszeg, citromhéj,
2 dkg liszt,
15 dkg cukor.

A borleves elkészítése:
A vízzel hígított bort a fűszerekkel forrni tesszük.
A tojássárgájákat a cukorral, liszttel kikeverjük, és a forró bort állandó keveréssel, vékony sugárban a kikevert tojáshoz adjuk.
Pár percre vízfürdőbe teszszük, és erősen verjük.
A forró habos tömeget csészében azonnal tálaljuk.

Borcsleves
Hozzávalók: marhahús (lábszár vagy puha hátszín), sárgarépa, cékla, gyömbér, tejföl, petrezselyemgyökér
Burgonyaleves
Hozzávalók: zsír, liszt, hagyma, petrezselyem, bors, tejföl, burgonya
Citromos nyúlraguleves
Hozzávalók: nyúllapocka, nyúl apróhús csontjával együtt, császárhús
Currys csirkeleves
Hozzávalók: csirkeaprólék, vöröshagyma, zeller, olaj, húsleveskocka
Currys rizsleves
Hozzávalók: curry, rizs, tej, húsleveskocka. liszt, tejszín, ketchup

<<< Levesek

Borban párolt karaj
Borban párolt ponty
Borban párolt sertéscomb
Borban sült alma
Borban sült hagyma
Borleves

Fel az oldal tetejére