Levesek - Sóskakrémleves

  • 2018-11-27

Sóska krémleves, Hozzávalók:
50 dkg sóska,
1 dl tejföl,
liszt,
2 tojássárgája,
2 dkg vaj.
Sóska krémleves elkészítése:
A sóskát megtisztítva, megmosva, vízben puhára főzzük. Leszűrve szitán áttörjük. Néhány kanál tejfölből egy kevés liszttel habarást készítünk, föleresztjük csontlével vagy azzal a lével, melyben a sóska főtt. Megsózzuk, összekeverjük az áttört sóskával, és felforraljuk.
Még 1-2 kanál tejföllel ízesítjük, és forrón ráöntjük a levesestálban 1-2 tojássárgájával elkevert diónagyságú vajra.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Sóskakrémleves