Lyoni húsleves

- LYONI HÚSLEVES, Hozzávalók:

1 csirke,
30 dkg marhahús,
1 fej vöröshagyma,
3 marhahúsleves-kocka vagy Vegeta,
20 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller, zellerzöld,
zöldpetrezselyem,
só, bors,
1/2 dl olaj,
szerecsendió,
lestyán levél.
Lyoni húsleves elkészítése:
A zöldségféléket apró kockákra vágjuk.
A hagymát feldarabolva egy kevés olajban megpirítjuk, ráteszszük az összevágott zöldséget, 1/2 liter vízzel felengedjük, és 10 percig főzzük.
A marhahúst kockákra vágva 1/2 liter vízben feltesszük főni néhány szem borssal, és kb. 30 percig főzzük.
Ezután tesszük hozzá a feldarabolt csirkét, megsózzuk, hozzáadjuk a zeller zöldjét és zöldpetrezselymet, a szerecsendiót, és puhára főzzük.
Összekeverjük a zöldségekkel, felforraljuk, és tálaláskor meghintjük lestyánlevéllel vagy petrezselyemmel.

<<< Levesek