Levesek - Tejfölös tárkonyos bárányleves

  • 2018-11-27

Tejfölös tárkonyos bárányleves, Hozzávalók:
40 dkg bárány (színhús),
8 dkg zsír,
4 dkg liszt,
5 dkg hagyma,
7 dkg rizs,
3 dl tejföl,
2 tojássárgája,
1 citrom,
só,
tárkonylevél,
tárkonyecet,
1 csomó petrezselyem,
ételízesítő.
Tejfölös tárkonyos bárányleves elkészítése:
A finomra vágott hagymát a fele zsírban megfonynyasztjuk, beletesszük a kis kockákra vágott bárányhúst, megsózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, és félig puhára pároljuk. Fölengedjük, és a megmosott rizst hozzáadva puhára főzzük. Világos rántással berántjuk, majd ízesítjük, végül a tojássárgáját a tejföllel elegyítve folytonos keverés közben, a levesbe csurgatjuk.

<<< Levesek


Tejfölös bableves
Tejfölös gombamártás
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös leves húsgombóccal
Tejfölös libamell