Levesek - Kaszásleves

  • 2018-11-27

Kaszásleves, Hozzávalók:
4 sertésláb,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
5 dkg liszt,
1 tojássárgája,
törött bors,
só,
ecet.
Kaszásleves elkészítése:
A megtisztított sertéslábakat sóval, fokhagymával, borssal ízesített vízben puhára főzzük, majd a húst a csontokról lefejtve kockákra vágjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával és a liszttel, folytonos keverés mellett a forrásban levő levesbe eresztjük, de nem forraljuk.
Beletesszük a húskockákat, és néhány csepp ecettel vagy citromlével savanyítjuk.

<<< Levesek

lencseleves fogollyal, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Kaszásleves