Gombás raguleves

GOMBÁS RAGULEVES, Hozzávalók:

2 csirkeaprólék,
10 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
15 dkg vegyes zöldség,
zöldpetrezselyem,
1 késhegynyi pirospaprika,
majoranna, 1 gyömbérgyökér, köménymag, szerecsendió,
1 dl tejföl,
só, törött bors
1/2 dl olaj.

Gombás raguleves elkészítése:

Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket, meghintjük petrezselyemmel, pirospaprikával, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.

A közben 1 liter vízben megfőzött csirkeaprólékot hozzáadjuk, megsózzuk, borsozzuk, és vászon vagy tüllzacskóban belefőzzük a fűszereket (majoránna, kömény, gyömbér, szerecsendió).

Elkeverjük a tejföllel, és forrón tálaljuk.

   Gombás rizses csirkeaprólék    Gombás rizottó