Gombás rizottó

Gombás rizottó hozzávalók:
25 dkg gomba,
24 dkg rizs,
25 dkg zöldborsó konzerv,
4 dkg aprított vöröshagyma,
10 dkg vaj vagy zsír,
10 dkg reszelt sajt,
egy csomó petrezselyem,
törött bors, só.

A gombás rizottó készítése:
Fél liter vizet egy csipet sóval és 5 dkg vajjal felforralunk. Beletesszük az átválogatott, megmosott rizst, s ha ismét felforr, lefedve, a sütőben megpároljuk.
A többi vajban megpirítjuk (világosra) az aprított vöröshagymát, rátesszük a megmosott, kockákra vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, s hirtelen megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a főtt zöldborsót, s az egészet összekeverjük a párolt rizzsel, valamint a reszelt sajt felével.
Négy kivajazott öblös csészébe osztjuk a masszát, és tálalásig forrásban levő vízbe állítjuk a csészéket.
Forrón tálra borítjuk, és minden rizottóhalom tetejét sajttal meghintve adjuk asztalra, külön paradicsommártással.

<<< gombás ételek

gombás rizottó, gombás étel receptek, gombás ételek, levesek, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Gombás rizottó
Gombás csirke
Gombás rakott hús
Gombás rizottó
Gombás vesepecsenye
Gombás raguleves
Gombás korhelyleves
Gombás omlett
Gombás rizses csirkeaprólék