Telefon: 06-20/981-7694 | E-mail: info(@)tuja.hu

Wiandt Kertészet Wiandt Kertészet

Halételek, Ponty, Tonhal, Fogas, receptek

Fogas ponty tonhal pisztráng angolna

Halételek

Angolna tengerész módra

Angolna tengerész módra hozzávalók: 80 dkg agolna, 3 dkg vaj, 10 dkg apró hagyma, 3 dl vörös bor, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem, egy csipet kakukkfű, 1 babérlevél, só, bors

Balatoni fogas gundel módra

A balatoni fogas gundel módra készítése:

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és áttörjük. Két tojást, egy diónyi vajat, egy csipet szerecsendiót, sót jól elkeverünk, a burgonyába keverjük, és nyomózsákkal a kivajazott tűzálló tálon körülnyomkodjuk. A tál alját beborítjuk sós vízben főtt leveles parajjal. A fogas darabokat panírozzuk és kirántjuk (előtte 20 perccel besózzuk), a parajra helyezzük, leöntjük sűrű besamelmártással, meghintjük reszelt sajttal, és szép barnára sütjük.

Borban párolt ponty

A pontyot megtisztítjuk, fölszeletelve, megsózva fél órán át állni hagyjuk.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, adunk hozzá babérlevelet, egy fél citrom reszelt héját, 8-10 szem egész borsot, a vörös bort, és 15-20 percig forraljuk ...

Boros halszeletek

Boros halszeletek hozzávalók: 1 kg halszelet (lehet különféle halakból is), 15 dkg liszt, só, 1 citrom, 1 fej vöröshagyma, 1 dl vörös bor, 1 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 dl olaj, 1 kávéskanál liszt

Bretagne-i tonhal recept

Bretagne-i tonhal elkészítése:

A fehérbabot előző napon beáztatjuk. Megfőzzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát. Rövid lére főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, meghintjük sóval, törött borssal, szerecsendióval, majd tűzálló tálra rakjuk...

Citromos rántott ponty

A citromos rántott ponty készítése:

Leginkább akkor készítjük, ha zsírosabb tükörponty vagy taviponty kerül a konyhára. A halat fölszeleteljük, megmossuk, besózzuk, és ráfacsarjuk 1 citrom levét. Ebben jól átforgatjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután lisztben, enyhén sós, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük

Dorozsmai molnárponty

A ponty szeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban szép piros-ropogósra sütjük. Közben kifőzzük a tésztát, és tűzálló tálra terítjük. A hagymából, gombából, pirospaprikából 2 evőkanál olajban paprikást készítünk. Addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. A tálon levő tésztára fektetjük a halszeleteket, leöntjük a gombapaprikással, majd a tejföllel, melybe 1 kiskanál lisztet kevertünk el...

Halászlé készítése:
A pontyot megtisztítjuk, még egyszer folyó vízben lemossuk, és deszkára helyezzük. Óvatosan felvágjuk a hal hasát, belsőrészét kiemeljük, közben a kiömlő vért egy edénybe gyűjtjük. Levágjuk a ponty fejét, keserűfogát és kopoltyúját kivesszük. Megtisztítjuk az apróhalakat és fejeket is hasonló módon. Ezután a pontyfejeket, levágott uszonyait, farkát, apró halakat feltesszük 3 liter vízbe főni. Beletesszük a felaprított burgonyát és hagymát is. Forraljuk kb. 1/2 óráig. Ekkor megsózzuk, beleöntjük a bort, a vért, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és a fűszert. További 1/2 óráig főzzük. Amikor a halak teljesen megpuhultak, az egészet áttörjük. Fél órával előbb megsózzuk a kétujjnyi szeletekre vágott ...

Növény vásárlás - Webáruház

Go to top of page
Go to top of page