Halételek - Hal receptek, balatoni fogas gundel módra, halászlé, csukapörkölt, paprikás ponty, halropogós, rácponty, pekingi fogas, sörben sült tonhal

Receptek - Ételek takarékosan
Custom Search

Halételek, Hal receptek

Angolna tengerész módra
Balatoni fogas gundel módra
Borban párolt ponty
Boros halszeletek
Bretagne-i tonhal
Citromos rántott ponty
Citromos főtt hal
Cordon bleu tengeri halból
Csukapörkölt
Dalmát halszeletek
Dorozsmai molnárponty
Fogas portugál módon
Fogas valentino módon
Fogasszeletek molnárné módra
Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra
Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra
Fokhagymás csuka
Fokhagymás ponty
Gombával tűzdelt ponty
Hágai töltött hal
Halászlé
Halkrokett
Halleves
Halropogós
Halszelet fóliában rostélyon sütve
Hideg hal
Holland halsaláta
Könnyű halvacsora
Londoni halszelet
Különleges töltött ponty
Liszaboni ponty
Máltai fogasszeletek
Mandulás hal
Narancsos halszeletek
Matrózhal
Norvég halgombóc
Paprikás hal sütve
Paprikás ponty
Pekingi fogas
Pontypörkölt
Paradicsomos tonhal
Perezselymes tonhal
Rakott tonhal
Rácponty
Részeges hal
Rizses halfilé
Rizzsel rakott ponty
Roston sült fűszeres hal
Sajtos sült hal
Sörben sült tonhal
Szalonnás-gombás halfilé
Svéd halgombóc
Szalonnás ponty
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös tonhal
Tonhalgöngyöleg
Tonhalkolbászkák
Tonhallal rakott burgonya
Tonhal skót mártással
Töltött csuka
Töltött halfilé
Töltött pisztráng
Töltött ponty sütve
Vegyes hal bormártással

Fogas, ponty, tonhal, pisztráng receptek

Angolna tengerész módra

Hozzávalók:

80 dkg agolna,
3 dkg vaj,
10 dkg apró hagyma,
3 dl vörös bor,
3 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem,
egy csipet kakukkfű,
1 babérlevél,
só,
bors

Balatoni fogas gundel módra

A balatoni fogas gundel módra készítése:

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és áttörjük.
Két tojást, egy diónyi vajat, egy csipet szerecsendiót, sót jól elkeverünk, a burgonyába keverjük, és nyomózsákkal a kivajazott tűzálló tálon körülnyomkodjuk.
A tál alját beborítjuk sós vízben főtt leveles parajjal.
A haldarabokat panírozzuk és kirántjuk (előtte 20 perccel besózzuk), a parajra helyezzük, leöntjük sűrű besamelmártással, meghintjük reszelt sajttal, és szép barnára sütjük.

Borban párolt ponty

Hozzávalók:

1,5 kg-os ponty,
1 vöröshagyma,
babérlevél,
citromhéj,
bors,
5 dl vörös bor,
zsír, só.

A borban párolt ponty készítése:

A pontyot megtisztítjuk, fölszeletelve, megsózva fél órán át állni hagyjuk.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, adunk hozzá babérlevelet, egy fél citrom reszelt héját, 8-10 szem egész borsot, a vörös bort, és 15-20 percig forraljuk ...

Boros halszeletek

Hozzávalók:

1 kg halszelet (lehet különféle halakból is),
15 dkg liszt,
só,
1 citrom,
1 fej vöröshagyma,
1 dl vörös bor,
1 evőkanál citromlé,
1 babérlevél,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 dl olaj,
1 kávéskanál liszt

Bretagne-i tonhal

Bretagne-i tonhal elkészítése:

A fehérbabot előző napon beáztatjuk. Megfőzzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát. Rövid lére főzzük.
Belekeverjük a paradicsompürét, meghintjük sóval, törött borssal, szerecsendióval, majd tűzálló tálra rakjuk.
A tetején egymás mellé helyezzük a tonhalszeleteket, melyeket előzőleg 30 percig sós citromlében pároltunk, megfűszerezzük, morzsolunk rá 5 dkg vajat, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk friss finomra vágott zöldpetrezselyemmel .

Citromos rántott ponty

A citromos rántott ponty készítése:

Leginkább akkor készítjük, ha zsírosabb tükörponty vagy taviponty kerül a konyhára.
A halat fölszeleteljük, megmossuk, besózzuk, és ráfacsarjuk 1 citrom levét.
Ebben jól átforgatjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
Ezután lisztben, enyhén sós, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük

Citromos főtt hal
Cordon bleu tengeri halból
Csuka pörkölt

Dalmát halszeletek

Hozzávalók:

8 szelet tonhal,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 kanál olaj,
2 zöldpaprika,
3 paradicsom,
25 dkg zöldbab,
2 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyem,
só, törött bors,
1 padlizsán,
1 citrom

Dorozsmai molnárponty

A dorozsmai molnárponty készítése:

A halszeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró olajban szép piros-ropogósra sütjük.
Közben kifőzzük a tésztát, és tűzálló tálra terítjük.
A hagymából, gombából, pirospaprikából 2 evőkanál olajban paprikást készítünk.
Addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
A tálon levő tésztára fektetjük a halszeleteket, leöntjük a gombapaprikással, majd a tejföllel, melybe 1 kiskanál lisztet kevertünk el.
Sütőben átforrósítjuk.

Fogas portugál módon
Fogas valentino módon
Fogasszeletek molnárné módra
Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra
Fogas- vagy süllőszeletek orlay-i módra
Fokhagymás csuka
Fokhagymás ponty
Gombával tűzdelt ponty
Hágai töltött hal

Halászlé

A halászlé készítése:

A pontyot megtisztítjuk, még egyszer folyó vízben lemossuk, és deszkára helyezzük.
Óvatosan felvágjuk a hal hasát, belsőrészét kiemeljük, közben a kiömlő vért egy edénybe gyűjtjük.
Levágjuk a ponty fejét, keserűfogát és kopoltyúját kivesszük.
Megtisztítjuk az apróhalakat és fejeket is hasonló módon.
Ezután a pontyfejeket, levágott uszonyait, farkát, apró halakat feltesszük 3 liter vízbe főni.
Beletesszük a felaprított burgonyát és hagymát is. Forraljuk kb. 1/2 óráig.
Ekkor megsózzuk, beleöntjük a bort, a vért, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és a fűszert.
További 1/2 óráig főzzük. Amikor a halak teljesen megpuhultak, az egészet áttörjük.
Fél órával előbb megsózzuk a kétujjnyi szeletekre vágott ...

Halkrokett
Halropogós
Halszelet fóliában rostélyon sütve
Hideg hal
Holland halsaláta
Könnyű halvacsora
Londoni halszelet
Különleges töltött ponty
Liszaboni ponty
Máltai fogasszeletek
Mandulás hal
Narancsos halszeletek
Matrózhal
Norvég halgombóc
Paprikás hal sütve
Paprikás ponty
Pekingi fogas
Ponty pörkölt
Paradicsomos tonhal
Perezselymes tonhal
Rakott tonhal
Rácponty
Részeges hal
Rizses halfilé
Rizzsel rakott ponty
Roston sült fűszeres hal
Sajtos sült hal
Sörben sült tonhal
Szalonnás-gombás halfilé
Svéd halgombóc
Szalonnás ponty
Tejfölös gombás ponty
Tejfölös tonhal
Tonhalgöngyöleg
Tonhalkolbászkák
Tonhallal rakott burgonya
Tonhal skót mártással
Töltött csuka
Töltött halfilé
Töltött pisztráng
Töltött ponty sütve
Vegyes hal bormártással

Halételek - Balatoni fogas gundel módra, borban párolt ponty, Boros halszeletek, Citromos rántott ponty, Csukapörkölt, Dorozsmai molnárponty, Fogas portugál módon, Fogas valentino módon, Fogasszeletek molnárné módra, Fogasszeletek molnárné módra, Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra, Fokhagymás csuka, Fokhagymás ponty, Halászlé, Halszelet fóliában rostélyon sütve, Különleges töltött ponty, Liszaboni ponty

Halételek, hal receptek

Tonhal receptek
Bretagne-i tonhal
Paradicsomos tonhal
Perezselymes tonhal
Rakott tonhal
Sörben sült tonhal
Tejfölös tonhal
Tonhalgöngyöleg
Tonhalkolbászkák
Tonhallal rakott burgonya
Tonhal skót mártással

Ponty
Borban párolt ponty
Citromos rántott ponty
Dorozsmai molnárponty
Fokhagymás ponty
Gombával tűzdelt ponty
Különleges töltött ponty
Liszaboni ponty
Paprikás ponty
Pontypörkölt
Rácponty
Rizzsel rakott ponty
Szalonnás ponty
Tejfölös gombás ponty
Töltött ponty sütve





Copyright (C) 2001-2013

Wiandt Díszfaiskola - Kertészet Komárom
Copyright (C) 2001-2013 -

Nézze meg feltöltött videóinkat
Fő tevékenységi körünk a kertészet

A Wiandt Kertészet oldalain rengeteg növényről olvashat leírást, nézhet fotókat, a Kertészet Webáruház oldalainkon pedig vásárolhat is.

Vásároljon kényelmesen a Tuja.hu Kertészet webáruház oldalain. Egy kertből sem hiányozhatnak az Évelő virágok, Talajtakaró növények, Virágzó bokrok, Fák, Sövények, Gyümölcs fajták, Bogyós gyümölcsök Oldalainkon a kerti növények igen sok fajtáját megtalálja.

Étel receptek takarékosan | Wiandt kertészet | Kertészet Webáruház | kertészeti lexikon