hu

Bretangne-i tonhal-halételek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Bretagne-i tonhal - Halételek, Halas receptek


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

BRETAGNE-I TONHAL

Hozzávalók:
30 dkg fehérbab,
1 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 gerezd fokhagyma,
1 doboz paradicsompüré,
só, törött bors, reszelt szerecsendió,
60 dkg tonhal,
1 citrom,
5 dkg vaj,
1 csomó petrezselyem,
1 dl olaj.
Bretagne-i tonhal elkészítése:
A fehérbabot előző napon beáztatjuk. Megfőzzük, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát. Rövid lére főzzük.
Belekeverjük a paradicsompürét, meghintjük sóval, törött borssal, szerecsendióval, majd tűzálló tálra rakjuk.
A tetején egymás mellé helyezzük a tonhalszeleteket, melyeket előzőleg 30 percig sós citromlében pároltunk, megfűszerezzük, morzsolunk rá 5 dkg vajat, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk friss finomra vágott petrezselyemmel . bretagne-i tonhal, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Bretagne-i tonhal