Sajtos sült hal
- Frissítve: 2025-07-03
 
Sajtos sült hal, Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
 egy fél 
citrom leve,
 6 dkg vaj, 
 3 dkg liszt, 
 2 dl tej, 
 5 dkg sajt,
 
só, 
 1 tojássárgája.
 Sajtos sült hal elkészítése:
 
A felolvadt tonhalat 3 ujjnyi széles darabokra vágjuk, megsózzuk, és citrommal 
megöntözzük, majd bevajazott alufóliába csomagoljuk. Sütőbe tesszük, és kb. 15 
percig sütjük.
 Eközben 4 dkg vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt 
főzünk, majd a tűzről levéve hozzáadunk még 2 dkg vajat, a tojássárgáját, 4 dkg 
reszelt sajtot, sót és a már megsült hal levét, amit a fóliából csurgatunk ki. 
 A halszeleteket tűzálló tálra fektetjük, leöntjük a sajtmártással, a tetejét 
reszelt sajttal hintjük meg, és a sütőbe visszatéve szépen megpirítjuk a tetejét.
