Mandulás hal

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

MANDULÁS HAL, Hozzávalók:
1,2 kg-os fehér húsú hal (vagy 3 db 40 dkg-os),
só, törött bors,
5 dkg margarin,
10 dkg hámozott mandula,
egy fél citrom leve,
5 dkg liszt.
Mandulás hal elkészítése:
A halakat (vagy egy nagy halat) megtisztítjuk, kívül belül ruhával megtöröljük (lehet csuka, süllő stb.).
Lisztben elkeverjük a sót, törött borsot, s ebben megforgatjuk a halat.
Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, majd a halat - nagyságától függően -, mindkét felén 6-6 vagy 8-8 percig sütjük.
Előmelegített tűzálló tálra rakjuk.
A hámozott mandulát szárazon pirítjuk meg egy serpenyőben, majd vékonyka szeletekre vágjuk.
A halsütésből megmaradt margarint a citrom levével ízesítjük, a tálra rakott halra locsoljuk, majd megszórjuk a pirított mandulával.
mandulás hal,

Mandulás hal