Paradicsomos tonhal

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek, Paradicsomos ételek

PARADICSOMOS TONHAL, Hozzávalók:

60 dkg tonhal,
kb. 0,5 dl (vagy valamivel több) étolaj,
40 dkg friss paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű paradicsompüré,
só,
vöröshagyma,
petrezselyem,
babérlevél,
törött bors,
ízlés szerint egy kis pohár fehér bor.
Paradicsomos tonhal elkészítése:
A megmosott halat feldaraboljuk, besózzuk.
Az olajban megfonnyasztunk egy kevés vöröshagymát.
Hozzáadunk babérlevelet, apróra vágott zöldpetrezselymet, föleresztjük a fehér borral. Lepirítjuk.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, és állandóan kevergetve, nagy lángon, 1-2 percig pároljuk.
Megsózzuk, borsozzuk, és beletéve a halszeleteket, fedővel letakarva, kis lángon 7-8 percig főzzük.
Hidegen tálaljuk (kihűtve), üveg vagy porcelán tálban.

Mustáros paradicsom
Mustáros paradicsomsaláta
Töltött paradicsom