Tejfölös tonhal recept - Halételek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Tejfölös tonhal

Tejfölös tobhal hozzávalók:
50 dkg tonhal,
5 dkg liszt,
5 dkg zsír,
egy fél citrom leve,
2 dl tejföl,
1 csomó petrezselyem,
só,
törött bors.

Tejfölös tonhal elkészítése:
A halat szobahőmérsékleten egy kissé felolvasztjuk, és 8 darabra osztjuk el. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk, egy kevés zsíron a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, majd tűzálló tálra rakjuk, és vízgőzön melegen tartjuk. A megmaradt zsírba öntjük a tejfölt, fűszerezzük, és citromlével ízesítjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet.
A mártást megmelegítjük, de nem forraljuk, így öntjük a halszeletekre, és azonnal fogyasztjuk.

Receptek