Halételek, hal receptek - Könnyű halvacsora


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Könnyű halvacsora

Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
1 csomó vegyes zöldség,
80 dkg megtisztított burgonya,
só,
vaj,
citrom,
zöldpetrezselyem.
Könnyű halvacsora elkészítése:
A vegyes zöldséget kuktában megfőzzük. A megtisztított, kisebb darabokra vágott burgonyát is felteszszük főni, a halszeleteket azonban csak akkor, mikor a zöldség és a burgonya már majdnem puha.
A halszeleteket természetesen külön edényben főzzük, gyengén sózott és citromlével ízesített vízben, kis lángon. Ügyeljünk arra, hogy a halszeletek ne forrjanak túl gyorsan (3-4 perc a főzési idő).
A vegyes zöldséget leszűrve elhelyezzük a tál egyik oldalán. Másik oldalára a burgonyát tesszük, és közepére tálaljuk a halszeleteket. Az egészet megöntözzük olvasztott vajjal; a burgonyát és a zöldséget megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és vékonyra vágott citromszeletekkel díszítjük a tálat.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Könnyű halvacsora

Receptek