hu

Londoni halszelet, Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Londoni halszelet


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

Londoni halszelet

Hozzávalók:
50 dkg tonhal,
3 tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
egy diónyi vaj,
1 kiskanál liszt,
néhány szál petrezselyem,
só,
törött bors.
Londoni halszelet elkészítése:
A vajat egy tűzálló tálban felolvasztjuk, ráfektetjük a besózott, törött borssal meghintett halszeleteket, leöntjük a tej és víz keverékével. Az egészet alufóliával befedjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben keményre főzzük a tojásokat, összevagdaljuk, és simára keverjük a tejföllel és a liszttel. A hal levével fölengedjük, sűrűre forraljuk, majd visszaöntjük a halra, és a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Pirított kenyérszeletekkel körítve tálaljuk.

töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Londoni halszelet