Halételek, hal receptek - Narancsos halszeletek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

NARANCSOS HALSZELETEK

Hozzávalók:
8 szelet tonhal,
2 dl tej,
só,
3 evőkanál liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 narancs,
1 citrom, só, törött bors,
1 dl tejföl.
Narancsos halszeletek elkészítése:
A tengeri halszeleteket sós tejben néhány órán át áztatjuk.
A tejből kivéve leszárítjuk, majd lisztben megforgatva vajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Előmelegített tűzálló tálra rakjuk.
A megmaradt zsiradékba belecsavarjuk egy narancs levét, teszünk bele két kiskanál citromlevet, 1 dl tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk, és 1-2 percig forraljuk, majd a halra öntjük.
Vajban pároljuk a gerezdekre bontott másik narancsot mindaddig, amíg fényes nem lesz, és a mártással leöntött tálra rakjuk.
narancsos halszeletek, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Narancsos halszeletek

Receptek