Halételek, hal receptek - Fogas valentino módon


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

FOGAS VALENTINO MÓDRA

Hozzávalók:
1 kg fogas,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej hagyma,
1 sárgarépa,
1,5 dl vörös bor,
2 paradicsom,
petrezselyem, vaj.
A fogas valentino módon készítése:
A fogasból szép egyforma szeleteket vágunk. Megtűzdeljük füstölt szalonnával, megsózzuk, és apróra vágott hagymával vajban megsütjük.
Rátesszük az apróra vágott sárgarépát, majd föleresztjük a vörös borral, és 10 percig főzzük.
Ezután rátesszük a kockára vágott friss paradicsomot, s további 10 percig főzzük.
Megszórjuk petrezselyemmel.
A tálaláskor a halszeleteket sorba rakjuk, és leöntjük a mártásával.
fogas valentino módon, halételek, hal receptek, halas ételek, fogas, füstölt szalonna, sárgarépa, vörös bor

Fogas valentino módon

Halfajok
Fogas

Receptek