Fogas valentino módon

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

FOGAS VALENTINO MÓDRA, Hozzávalók:

1 kg fogas,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej hagyma,
1 sárgarépa,
1,5 dl vörös bor,
2 paradicsom,
petrezselyem, vaj.

A fogas valentino módon készítése:

A fogasból szép egyforma szeleteket vágunk.

Megtűzdeljük füstölt szalonnával, megsózzuk, és apróra vágott hagymával vajban megsütjük.

Rátesszük az apróra vágott sárgarépát, majd föleresztjük a vörös borral, és 10 percig főzzük.

Ezután rátesszük a kockára vágott friss paradicsomot, s további 10 percig főzzük.
Megszórjuk petrezselyemmel.

A tálaláskor a halszeleteket sorba rakjuk, és leöntjük a mártásával.

Fogas valentino módon

Halfajok
Fogas