Halételek, hal receptek - Máltai fogasszeletek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Máltai fogasszeletek

Hozzávalók:
1 kg fogas,
1-2 dl húsleves,
1 póréhagyma,
egy fél narancs leve,
3 cl köménylikőr,
1-2 kanál besamelmártás,
3 tojássárga,
3 dkg vaj,
só.
Máltai fogasszeletek elkészítése:
Húslevesben, egy kevés sóval, a póréhagymával főzzük meg a szép fogasszeleteket, majd a fogast melegített tálra szedjük.
A levét sűrűre forraljuk, beletesszük a narancslevet, a likőrt, a besamelmártást, a tojássárgákat, a vajat.
A krémszerű mártással öntsük le a tálba rakott halszeleteket.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Máltai fogasszeletek

Receptek