Halételek, hal receptek - Rácponty


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

RÁCPONTY

Hozzávalók:
1 kg ponty,
1 kg burgonya,
50 dkg lecsó,
2-3 vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
só, pirospaprika, zsír.
Rácponty elkészítése:
Kizsírozunk egy hosszúkás, mély tűzálló tálat, és karikára levágjuk a megtisztított, de nyers burgonyát.
Megsózzuk, és egy fél óra hosszat a sütőben sütjük, közben egyszer-kétszer megkeverjük.
Ezután a sütőből kivesszük, a tetejét konzervlecsóval (vagy mélyhűtött lecsóalapanyaggal, tehát paprikával, paradicsommal) befedjük, rákarikázzuk a vöröshagymát, és végül a tetejére fektetjük a pontyot.
A ponty oldalát előzőleg bevagdaljuk, szalonnaszeletekkel megtűzdeljük, és paprikás lisztben meghempergetjük.
A sütőben még egy fél óra hosszat sütjük, de félidőben a halat a másik oldalára fordítjuk, hogy egyenletesen átsüljön.
Tálalás előtt 5 perccel ráöntjük a tejfölt, és azután már csak felső lángon pirítjuk a sütőben.

Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves

Receptek