Halételek, hal receptek - Töltött ponty sütve


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

TÖLTÖTT PONTY SÜTVE

Hozzávalók:
kb. 1,5 kg-os ponty,
1 tejbe áztatott zsemle,
2 tojás,
1 csomó petrezselyem,
reszelt sajt,
vaj,
szardellapaszta,
hagyma,
citromhéj,
só, törött bors, zsír.
Töltött ponty sütve elkészítése:
A megtisztított ponty fejét levágjuk, és a fej helyén maradt nyíláson át kibelezzük.
A hal fejét, ikráját vagy tejét, máját egy kevés zsírban sóval, borssal megpároljuk, majd átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szintén átpasszírozott zsemlét, egy kevés reszelt hagymát, szardellapasztát, reszelt citromhéjat, finomra vágott petrezselymet és az egész tojásokat.
Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a halat. Jól kivajazott tűzálló tálba helyezzük, a tetejét megöntözzük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben kb. 1/2 órán át sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Töltött ponty sütve

Receptek