Töltött ponty sütve
- Frissítve: 2025-07-03
TÖLTÖTT 
PONTY SÜTVE, Hozzávalók:
kb. 1,5 kg-os ponty, 
1 tejbe áztatott zsemle, 
2 tojás, 
1 csomó petrezselyem, 
reszelt sajt, 
vaj, 
szardellapaszta, 
hagyma, 
citromhéj, 
só, törött bors, zsír.
Töltött ponty sütve elkészítése:
A megtisztított ponty fejét levágjuk, és a fej helyén maradt nyíláson át kibelezzük.
A hal fejét, ikráját vagy tejét, máját egy kevés zsírban sóval, borssal megpároljuk, majd átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szintén átpasszírozott zsemlét, egy kevés reszelt hagymát, szardellapasztát, reszelt citromhéjat, finomra vágott petrezselymet és az egész tojásokat.
Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a halat. Jól kivajazott tűzálló tálba helyezzük, a tetejét megöntözzük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal.Sütőben kb. 1/2 órán át sütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.
 
Töltött ponty sütve
