Recept kategóriák

Angolna tengerész módra Halételek, hal receptek

Halételek

Angolna tengerész módra

Hozzávalók:
  • 80 dkg agolna
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg apró hagyma
  • 3 dl vörös bor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • egy csipet kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • só bors

Angolna tengerész módra elkészítése:
Az apróra vágott hagymákat, illetve apró hagymákat pirítsuk meg vajban, eresszük fel vörös borral, adjuk hozzá a fűszereket, és főzzük egy fél óráig. Ezután szűrjük le, tegyünk bele 1 dl spanyol mártást, és ismét főzzük 5 percig.
A feldarabolt angolnát ebben a mártásban főzzük kis lángon 15 percig, majd párolt rizskörítéssel tálaljuk.

Receptek

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők

Kertészeti webáruház

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők