Rizzsel rakott ponty

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

Rizzsel rakott ponty, Hozzávalók:
kb. 1,2 kg-os ponty,
12 dkg rizs,
3 dl tejföl,
1 jó evőkanál zsír,
1 csomó petrezselyem,
só,
törött bors.
Rizzsel rakott ponty elkészítése:
A pontyot fölszeleteljük, besózzuk, és a sóban állni hagyjuk. A rizst a zsírban egy kicsit megpirítjuk, majd fölengedjük 3 dl forró vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt csaknem teljesen puhára pároljuk. Kizsírozott tűzálló tálba rakjuk, egyenletesen elsimítva. Tetejére helyezzük a pontyszeleteket, és leöntjük a tejföllel.
Meleg sütőben 15-20 percig fedő alatt, majd 4-5 percig fedő nélkül sütjük.

Rizzsel rakott ponty