Recept kategóriák

Boros halszeletek - Halételek, Halas receptek

Halételek

BOROS HALSZELETEK

Hozzávalók:
1 kg halszelet (lehet különféle halakból is),
15 dkg liszt,
só,
1 citrom,
1 fej vöröshagyma,
1 dl vörös bor,
1 evőkanál citromlé,
1 babérlevél,
1 csomó petrezselyem,
1 dl olaj,
1 kávéskanál liszt.
A boros halszeletek készítése:
A halszeleteket sütés előtt egy fél órával megsózzuk, és citromlevet csöpögtetünk rájuk.
Utána lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk liszttel.
Egy kevés hideg vízzel és borral felöntjük, és 15 percig forraljuk.
Sóval, törött babérlevéllel, citromlével ízesíthetjük, és leszűrjük.
A halszeleteket tűzálló tálra helyezzük, ráöntjük a mártást, és még 10 percig pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Főtt burgonyával körítjük.

Borleves
Boros halszeletek
Boros pecsenye
Boros zsemle szeletek
Borkrém pohárban

Halfajok
Fogas

Receptek

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők

Kertészeti webáruház

Kertészeti könyvek · Vetőmagok · Virágos cserjék · Tavi növények · Díszfüvek· Sövények· Gyümölcsfák· Sziklakerti évelők