hu

Pontypörkölt, Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Pontypörkölt


Halételek

Pontypörkölt

Hozzávalók:
1 kg ponty,
12 dkg hagyma,
0,5 dl olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 dkg pirospaprika,
só.
Ponty pörkölt elkészítése:
A halat megtisztítjuk és lemossuk, filézzük. (A gerincről lefejtjük a húst.) Kétujjnyi széles darabokra szeleteljük, jól megsózzuk, és félretesszük.
A hagymát apróra vagdaljuk, és a forró olajban megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát, és együtt pirítjuk egy darabig. Azután a hal fejét, gerincét és belsőrészét hozzáadva 1/2 dl vízzel hallevet főzünk, megsózzuk, és meghintjük pirospaprikával. A feldarabolt halat tepsibe teszszük, megöntözzük a hallével, és a sütőben puhára pároljuk.
Karikára vágott zöldpaprikával és galuskával tálaljuk.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Pontypörkölt

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből