hu
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Csukapörkölt - Halételek, Hal receptek


Halételek

CSUKAPÖRKÖLT

Csukapörkölt hozzávalók:
1,5 kg csuka (vagy ponty),
20 dkg vöröshagyma,
1 dl olaj,
1 evőkanál pirospaprika,
1 burgonya,
1 csöves pirospaprika,
törött bors, só,
1 evőkanál paprikakrém,
1 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika,
1 dl vörös bor.

A csukapörkölt készítése:
A halakat gondosan megtisztítjuk. Sűrűn bevagdaljuk, és kétujjnyi széles darabokra vágjuk.
A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, megforgatjuk benne a haldarabokat, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a hámozott, karikára vágott burgonyát, a piros csövespaprikát, a paradicsomot, a feldarabolt zöldpaprikát, a paprikakrémet, a zúzott fokhagymát.
Vízzel és a vörös borral felengedjük, és kb. 35-40 percig pároljuk.
Ha túl hosszú lenne a leve, tálalás előtt forraljuk le, és rövid lével adjuk asztalra.
csukapörkölt, halételek, hal receptek, halas ételek, csuka, ponty, pirospaprika, paprikakrém, vörös bor

Csukapörkölt

Halfajok
Fogas

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből