Szalonnás-gombás halfilé

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Szalonnás-gombás halfilé, Hozzávalók:

75 dkg tonhal,
7 dkg szalonna,
2 fej hagyma,
4 kanál olaj,
20 dkg gomba,
1 csemegeuborka,
1 kanál paradicsompüré,
petrezselyemzöld,
citromlé,
5 dkg sajt.

Szalonnás-gombás halfilé elkészítése:

A tengeri halfilét citromlével bepermetezzük. A szalonnát kockára vágjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranybarnásra sütjük.

Hozzáadjuk a szalonnakockát, azzal is átforgatjuk, majd belerakjuk az apróra vágott párolt gombát, valamint az apróra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét.

Lapos tűzálló tálat beolajozunk, és belerakjuk a hal felét; erre rátesszük a hagymás-gombás keveréket, majd efölé a hal másik felét.

A tetejére apróra vágott petrezselyemzöldét és reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne legyen túl barna; legokosabb, ha lefedjük alufóliával.

Szalonnás-gombás halfilé