hu

Szalonnás-gombás halfilé elkészítése, Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Szalonnás-gombás halfilé


Halételek

Szalonnás-gombás halfilé

Hozzávalók:
75 dkg tonhal,
7 dkg szalonna,
2 fej hagyma,
4 kanál olaj,
20 dkg gomba,
1 csemegeuborka,
1 kanál paradicsompüré,
petrezselyemzöld,
citromlé,
5 dkg sajt.
Szalonnás-gombás halfilé elkészítése:
A tengeri halfilét citromlével bepermetezzük. A szalonnát kockára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranybarnásra sütjük. Hozzáadjuk a szalonnakockát, azzal is átforgatjuk, majd belerakjuk az apróra vágott párolt gombát, valamint az apróra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét.
Lapos tűzálló tálat beolajozunk, és belerakjuk a hal felét; erre rátesszük a hagymás-gombás keveréket, majd efölé a hal másik felét. A tetejére apróra vágott petrezselyemzöldét és reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne legyen túl barna; legokosabb, ha lefedjük alufóliával.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Szalonnás-gombás halfilé

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből