hu

Paprikás ponty elkészítése. Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Paprikás ponty


Halételek

PAPRIKÁS PONTY

Hozzávalók:
1 kg ponty,
2 dkg só,
8 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom (télen lecsó),
3 dl tejföl,
3 dkg liszt.
Paprikás ponty elkészítése:
A megtisztított pontyot 4 cm széles szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy zománctálban félretesszük.
A finomra vágott hagymát zsírban megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük.
Hozzáadjuk a halszeleteket az alatta levő lével, tejével és ikrájával együtt.
Lefedve lassan, 50 percig pároljuk. Félidőben beletesszük a fölszeletelt paprikát és paradicsomot.
Amikor a hal majdnem puha, a tejfölt a liszttel szép simára keverjük, és a halra öntjük.
A tejföl belekeverése előtt a halszeleteket lapáttal kiszedjük, mert a mártás keverése közben a halszeletek összetörnének.
Viszszarakjuk a halszeleteket és összeforraljuk. Apró galuskát adunk hozzá.

Paprikás csirke tejfölösen
Paprikás hal sütve
Paprikás pecsenye
Paprikás ponty
Paprikás sós rudacska
Paprikás tejfölös szelet
Paprikás töltött karaj
Paprikás zöldbab
Paprikás zöldbabfőzelék
Paprikaleves


Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből