Halételek, hal receptek - Paprikás ponty

Halételek

PAPRIKÁS PONTY

Hozzávalók:

1 kg ponty,
2 dkg só,
8 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom (télen lecsó),
3 dl tejföl,
3 dkg liszt.

Paprikás ponty elkészítése:

A megtisztított pontyot 4 cm széles szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy zománctálban félretesszük.

A finomra vágott hagymát zsírban megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük.

Hozzáadjuk a halszeleteket az alatta levő lével, tejével és ikrájával együtt.
Lefedve lassan, 50 percig pároljuk.

Félidőben beletesszük a fölszeletelt paprikát és paradicsomot.

Amikor a hal majdnem puha, a tejfölt a liszttel szép simára keverjük, és a halra öntjük.

A tejföl belekeverése előtt a halszeleteket lapáttal kiszedjük, mert a mártás keverése közben a halszeletek összetörnének.

Viszszarakjuk a halszeleteket és összeforraljuk. Apró galuskát adunk hozzá

Receptek