Paprikás töltött karaj

Paprikás töltött karaj, Hozzávalók:

1 kg rövidkaraj,
4 db főtt tojás,
1 csomó újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 nyers tojás,
só,
bors,
1 csokor zöld petrezselyem,
egy csipet kakukkfű,
1 dl olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
4-5 szem borókabogyó,
2 kanál Piros Arany.
Paprikás töltött karaj készítése :
A karajt kicsontozzuk, majd hosszú hegyes késsel a közepébe nyílást vágunk. A kemény tojásokat összedaraboljuk, az újhagymát kevés olajon megpároljuk és hozzákeverjük.
Keverünk hozzá egy zúzott fokhagymagerezdet, 1 nyers tojást, sót, törött borsot, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselymet, egy csipet kakukkfüvet.

Beleöntjük a karajba vágott nyílásba, két végét vékony szalonnacsíkkal zárjuk le, és összetűzzük. Néhány kanál olajon hirtelen megpirítjuk, melléteszünk néhány borókabogyót, 1 gerezd fokhagymát, tetejét megkenjük Piros Arannyal, és puhára pároljuk.
Ezután megfordítjuk, a másik oldalát is megkenjük Piros Arannyal, és a sütőben pirosra sütjük.
Egy kicsit deszkán pihentetjük, majd burgonyával tálaljuk.

<<< sertéshúsos ételek

Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús,
Ananászos sertésszelet,
Balkáni húskrokett

Paprikás csirke tejfölösen
Paprikás hal sütve
Paprikaleves