Fogasszeletek molnárné módra

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

FOGASSZELETEK MOLNÁRNÉ MÓDRA, Hozzávalók:

1 kg fogas vagy süllő,
5 dkg liszt,
2 dkg só,
20 dkg vaj,
2 citrom,
20 dkg zsír (vagy olaj),
1 g törött bors

A fogasszeletek molnárné módra készítése:

A halat megtisztítjuk, filézzük, a bőrét lefejtjük.

A filékből kb. 5 cm széles szeleteket vágunk, megsózzuk és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

Egy serpenyőben zsírt vagy olajat forrósítunk; a halszeleteket lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat szép rózsaszínűre sütjük.

A megsült halszeleteket melegített tálra rendezzük, mindegyikre rakunk egy citromszeletet.

A vajat felolvasztjuk, lassan mogyoróbarnára sütjük. Ekkor megsózzuk, citromlevet keverünk bele, és a halszeletekre öntjük.

Vajas burgonyával tálaljuk.

Fogas