Hal ropogós

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

Hozzávalók:

kb. 40 dkg tonhal,
1 kis fej hagyma,
15 dkg gomba,
3 tojás,
zsír,
2 dl tej,
2 evőkanál liszt,
5 dkg vaj,
só, szerecsendió,
zsemlemorzsa,
olaj,
babérlevél, ecet.

Halropogós elkészítése:

A tonhalat enyhén ecetes, sós, babérleveles vízben megfőzzük, levét lecsurgatjuk, és a halat ízekre szedjük, hogy minden szálkát kidobhassunk belőle.

A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, és belekeverjük a halat.

Hagymás zsírban megpároljuk a karikákra vágott gombát, a halhoz keverjük, ízlés szerint sózzuk, szerecsendiót reszelünk bele.

Ha a massza kihűlt, egyenként elkeverjük benne a tojásokat, és vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk belőle.

Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük.

Gombamártással kínáljuk.