Halételek, hal receptek - Pekingi fogas


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Pekingi fogas

Hozzávalók:
8 szelet fogas,
5 dl tejszín,
2 kávéskanál tea,
1 evőkanál citromlé,
2-3 kanál besamelmártás,
3 tojássárga,
3 dkg vaj,
só,
bors.
Pekingi fogas elkészítése:
Készítsünk a hal fejéből, csontjaiból, belsőrészeiből alaplevet a tejszínben. Tegyük bele az erős teát, a citromlevet, és a besamelmártást. Jól összekeverjük még a tojássárgákkal és a vajjal. Ebben a mártásban megfőzzük a 8 szelet fogast.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meleg tálba helyezzük.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Pekingi fogas





Receptek