Halételek, hal receptek - Norvég halgombóc


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Norvég halgombóc

Hozzávalók:
75 dkg hal,
25 dkg húsos szalonna,
5 főtt burgonya,
1 hagyma,
só,
bors,
kapor,
5 dkg gomba,
2-3 evőkanál liszt,
2 tojás,
30 dkg zöldborsó,
20 dkg zöldpaprika.
Norvég halgombóc elkészítése:
A halat, 10 dkg kisütött szalonnát, a burgonyát gombát, hagymát kétszer megdaráljuk. Megsózzuk, fűszerezzük, és belekeverjük a lisztet meg a nyers tojásokat. Kis gombócokat formálunk belőle, és vízben kifőzzük.
A maradék szalonnát apróra vágva kiolvasztjuk, hozzátesszük a főtt zöldborsót, és az apróra vágott zöldpaprikát, és ezzel körítjük a halgombócot.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Norvég halgombóc

Receptek