Borban párolt ponty - Halételek, halas receptek


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

BORBAN PÁROLT PONTY

Hozzávalók:
1,5 kg-os ponty,
1 vöröshagyma,
babérlevél,
citromhéj,
bors,
5 dl vörös bor,
zsír, só.
A borban párolt ponty készítése:
A pontyot megtisztítjuk, fölszeletelve, megsózva fél órán át állni hagyjuk.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, adunk hozzá babérlevelet, egy fél citrom reszelt héját, 8-10 szem egész borsot, a vörös bort, és 15-20 percig forraljuk.
Ezután tesszük bele a feldarabolt halat; 20 percig kis lángon főzzük.
Azután a halszeleteket meleg tálra rakjuk, ráöntjük az átszűrt levét, és kis burgonyagombócokkal tálaljuk.

Borban sült hagyma
Borleves
Boros halszeletek
Boros pecsenye
Boros zsemle szeletek
Borkrém pohárban

Halfajok
Fogas

Receptek