hu
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Borban párolt ponty - Halételek, halas receptek


Halételek

BORBAN PÁROLT PONTY

Hozzávalók:
1,5 kg-os ponty,
1 vöröshagyma,
babérlevél,
citromhéj,
bors,
5 dl vörös bor,
zsír, só.
A borban párolt ponty készítése:
A pontyot megtisztítjuk, fölszeletelve, megsózva fél órán át állni hagyjuk.
Egy kevés zsírban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, adunk hozzá babérlevelet, egy fél citrom reszelt héját, 8-10 szem egész borsot, a vörös bort, és 15-20 percig forraljuk.
Ezután tesszük bele a feldarabolt halat; 20 percig kis lángon főzzük.
Azután a halszeleteket meleg tálra rakjuk, ráöntjük az átszűrt levét, és kis burgonyagombócokkal tálaljuk.

Borban sült hagyma
Borleves
Boros halszeletek
Boros pecsenye
Boros zsemle szeletek
Borkrém pohárban

Halfajok
Fogas

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből