Borkrém pohárban

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gyümölcsös édességek

BORKRÉM POHÁRBAN I., Hozzávalók:
2,5 dl bor,
3 tojássárgája,
8 dkg cukor,
2 citrom,
1 narancs,
5 g zselatin,
2,5 dl tejszínhab.
Borkrém pohárban 1. elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral összekeverjük.
Az egri leánykát, egy kevés reszelt citromhéjat, a citromok és a narancs levét hozzáadjuk, valamint az előre beáztatott zselatint.
Az anyagokat a tűzön krémmé keverjük, besűrítjük.
Miután kezd megkötni, a habbá vert tejszínt lazán belekeverjük.
Lazítása történhet tejszínhab helyett 5-6 tojásfehérje kemény habjával is.

Borban párolt karaj
Borban párolt ponty
Borban párolt sertéscomb
Borban sült alma
Borban sült hagyma
Borleves
Boros halszeletek
Boros zsemle szeletek
Borkrém pohárban