Borban párolt sertéscomb

  • Frissítve: 2019-09-14  

BORBAN PÁROLT SERTÉSCOMB, Hozzávalók:

1 kg sertéscomb,
3 dl fehér bor,
só, törött bors,
1/2 citrom,
1 dl olaj

Borban párolt sertéscomb készítése

A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, egy cseréptálba helyezzük, és jól megöntözzük borral. Néhány órán keresztül a borban pácoljuk.

Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, leszárítjuk és forró olajban, lisztben megforgatva, hirtelen megsütjük.

Borral felöntjük, teszünk hozzá néhány kanál csontlevet vagy vizet és azt a levet amiben pácolódott. Vékony citromszeleteket adunk hozzá, majd takaréklángon puhára pároljuk.

Burgonyapürével tálaljuk.

   Boros pecsenye    Borsos rablópecsenye    Borsos sertésragu    Borsodi sonkás pecsenye    Brassói aprópecsenye    Bújtatott vagdalt hús