Borban párolt sertéscomb - Sertéshúsos ételek

  • 2018-11-27

BORBAN PÁROLT SERTÉSCOMB, Hozzávalók:

1 kg sertéscomb,
3 dl fehér bor,
só, törött bors,
1/2 citrom,
1 dl olaj

Borban párolt sertéscomb készítése

A húst felszeleteljük, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, egy cseréptálba helyezzük, és jól megöntözzük borral. Néhány órán keresztül a borban pácoljuk.

Ezután kivesszük, lecsepegtetjük, leszárítjuk és forró olajban, lisztben megforgatva, hirtelen megsütjük.

Borral felöntjük, teszünk hozzá néhány kanál csontlevet vagy vizet és azt a levet amiben pácolódott. Vékony citromszeleteket adunk hozzá, majd takaréklángon puhára pároljuk.

Burgonyapürével tálaljuk.

Borban párolt karaj
Borban párolt ponty
Borban párolt sertéscomb
Borban sült alma
Borban sült hagyma
Borleves
Boros halszeletek

Receptek