hu

Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra, Halételek,hal recpetek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra


Halételek

FOGAS VAGY SÜLLŐSZELETEK JÓASSZONY MÓDRA

Hozzávalók:
1 kg tisztított fogas (vagy süllő),
15 dkg vaj,
4 dkg liszt,
3 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
20 dkg gomba,
1 g törött bors,
1,5 dl tejszín,
1,5 dl fehér bor,
2 dkg só.
A fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra készítése:
A fölszeletelt halat megsózzuk, és kivajazott, lapos szélű edénybe tesszük.
Ráöntjük a fehér bort, valamint egy kevés hal alaplevet, amelyet a halfej kifőzésével kaptunk.
Megvajazott zsírpapírral letakarjuk, és lángelosztón, fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután óvatosan egy másik edénybe szedjük, a levét pedig jó sűrűre beforraljuk.
Egy másik edényben olvasztott vajban finomra vágott hagymát fonynyasztunk, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, borsozzuk, és nyílt lángon gyorsan zsírjára sütjük.
Petrezselyemmel összekeverjük, egy kevés liszttel meghintjük, a hallével felengedjük, tejszínt adunk hozzá, felforraljuk, és ráöntjük a halszeletekre.
Egyszer átforraljuk, és azonnal forrón tálaljuk.
Vajas burgonyaköretet adunk hozzá.
fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra, halételek, hal receptek, fogas, süllő, gomba, tejszín, fehér bor

Fogas vagy süllőszeletek jóasszony módra

Halfajok
Fogas

 
Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből