hu

Fogas portugál módon-Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Fogas portugál módon


Halételek

FOGAS PORTUGÁL MÓDON

Hozzávalók:
1 kg fogas vagy süllő szelet,
3 dl fehér bor,
1 vöröshagyma,
3 friss paradicsom,
só, bors, cukor,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj.
A fogas portugál módon készítése:
A gondosan megtisztított halszeleteket megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
Ezután borban, mérsékelt lángon, megpároljuk a halszeleteket.
Öt dkg vajban megpároljuk a finomra vagdalt vöröshagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
Sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy mokkáskanál cukrot, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és folytonos keverés mellett hideg vajat (kb. 3-4 dkg-ot).
Felengedjük 1-2 dl borral (a hal főzőlevével).
A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással, és vajas burgonyával tálaljuk.
fogas portugál módon, halételek, hal receptek, halas ételek, fogas, süllő, fehér bor, paradicsom, burgonya

Fogas portugál módon

Halfajok
Fogas

Gyönyörű növények nagy választéka Nézd meg

Kerti növények a Wiandt Kertészetből