Fogas portugál módon-Halételek,hal receptek

Menu

Halételek, hal receptek - Fogas portugál módon


Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Halételek

FOGAS PORTUGÁL MÓDON

Hozzávalók:
1 kg fogas vagy süllő szelet,
3 dl fehér bor,
1 vöröshagyma,
3 friss paradicsom,
só, bors, cukor,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj.
A fogas portugál módon készítése:
A gondosan megtisztított halszeleteket megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
Ezután borban, mérsékelt lángon, megpároljuk a halszeleteket.
Öt dkg vajban megpároljuk a finomra vagdalt vöröshagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
Sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy mokkáskanál cukrot, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és folytonos keverés mellett hideg vajat (kb. 3-4 dkg-ot).
Felengedjük 1-2 dl borral (a hal főzőlevével).
A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással, és vajas burgonyával tálaljuk.
fogas portugál módon, halételek, hal receptek, halas ételek, fogas, süllő, fehér bor, paradicsom, burgonya

Fogas portugál módon

Halfajok
Fogas

Receptek