Halételek, hal receptek - Svéd halgombóc


Frissítve: 2017-10-22

Halételek

Svéd halgombóc

Hozzávalók:
50 dkg hal,
2 zsemle,
2 dl tej,
5 dkg szalonna,
2 tojás,
2 nagy hagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál vaj,
1 csomó kapor,
2,5 dl tejszín,
só,
bors,
5 dkg gomba,
1 dl bor.
Svéd halgombóc elkészítése:
A nyers, filézett halat megdaráljuk (tonhalból is készíthetjük), hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemléket, 2 tojást, a vajban pirított hagymát, az apróra vágott szalonnát, a gombát és a fűszereket.
A kaprot egy kevés vajban megpirítjuk, fölengedjük 0,5 l vízzel, majd a masszából gombócokat formálunk, és beletesszük.
Ha kifőtt, kiszedjük, a mártást borral ízesítjük.
töltött ponty sütve, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Svéd halgombóc

Receptek