Matrózhal

  • Frissítve: 2019-09-14  

Halételek

MATRÓZHAL, Hozzávalók:

80 dkg pontyszelet,
5 dkg vaj,
25 dkg vegyes zöldség,
vöröshagyma,
babérlevél,
kakukkfű, szemes bors, kapribogyó,
2 dl fehér bor,
2 dl Húsleves,
2 kanál mustár,
5 dkg gomba.

Matrózhal elkészítése:

A megsózott halszeleteket fél óráig állni hagyjuk.

Tűzálló tálat vajjal megkenünk, beletesszük a fölszeletelt zöldséget, hagymát, fűszereket, a gombát, a fehér bort, a húslevest, a mustárt, sót.

Ebbe a mártásba tesszük a haldarabokat, és fedő vagy alufólia alatt puhára pároljuk, majd tálra szedjük.

A mártást besűrítjük liszttel, vajjal, felforraljuk, leszűrjük, és a tálra rakott halszeletekre öntjük.

Matrózhal