hu

Töltött pisztráng elkészítése, Halételek,hal receptek

Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Halételek, hal receptek - Töltött pisztráng


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Halételek

TÖLTÖTT PISZTRÁNG

Hozzávalók:
1 kg pisztráng,
10 dkg hagyma,
5 dkg zeller,
metélőhagyma,
4 tojássárgája,
2 dkg szarvasgomba,
3 dl fehér bor,
sárgarépa,
10 dkg gomba,
5 dkg vaj,
liszt, só, bors,
1,5 dl tejszín,
citromlé,
konyak,
fehérbors.
Töltött pisztráng elkészítése:
A hagymát, zellert, metélőhagymát, sárgarépát, gombát apróra vágjuk, és vajban megpirítjuk.
Hal lével vagy vízzel fölengedjük. Ha a levét elfőtte, kihűtjük, megsózzuk, enyhén fűszerezzük, és a 2 tojássárgájával összekeverjük.
Ezzel a raguval megtöltjük a felbontott pisztrángot, összetűzzük, majd hanyatt fordítva kivajazott tűzálló tálba tesszük. (Hogy a töltelék ne folyhasson ki.)
Annyi halalap levet és fehér bort öntünk rá, amennyi a halat félig ellepi.
Sütőben puhára pároljuk. A kész halat kiszedjük, és a pároló léből mártást készítünk.
Behabarjuk tejszínnel, citromlével, sóval, fehérborssal, petrezselyemmel ízesítjük, végül belekeverjük a másik 2 tojássárgáját.
A mártást a halra öntjük, majd tálaláskor néhány csepp konyakkal ízesítjük.
Szarvasgombával díszítjük, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.
töltött pisztráng, halételek, hal receptek, ponty, apróhal, zöldpaprika, bor, őrölt pirospaprika

Töltött bakonyi csirke
Töltött burgonya
Töltött csirkecomb
Töltött csuka
Töltött diétás rostélyos
Töltött fejes káposzta
Töltött fogoly
Töltött gomba
Töltött gomba túróval
Töltött hagyma