Töltött pisztráng

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött ételek   Halételek

TÖLTÖTT PISZTRÁNG, Hozzávalók:

1 kg pisztráng,
10 dkg hagyma,
5 dkg zeller,
metélőhagyma,
4 tojássárgája,
2 dkg szarvasgomba,
3 dl fehér bor,
sárgarépa,
10 dkg gomba,
5 dkg vaj,
liszt, só, bors,
1,5 dl tejszín,
citromlé,
konyak,
fehérbors.

Töltött pisztráng elkészítése:

A hagymát, zellert, metélőhagymát, sárgarépát, gombát apróra vágjuk, és vajban megpirítjuk.
Hal lével vagy vízzel fölengedjük.

Ha a levét elfőtte, kihűtjük, megsózzuk, enyhén fűszerezzük, és a 2 tojássárgájával összekeverjük.
Ezzel a raguval megtöltjük a felbontott pisztrángot, összetűzzük, majd hanyatt fordítva kivajazott tűzálló tálba tesszük.

(Hogy a töltelék ne folyhasson ki.)

Annyi halalap levet és fehér bort öntünk rá, amennyi a halat félig ellepi.
Sütőben puhára pároljuk.

A kész halat kiszedjük, és a pároló léből mártást készítünk.

Behabarjuk tejszínnel, citromlével, sóval, fehérborssal, petrezselyemmel ízesítjük, végül belekeverjük a másik 2 tojássárgáját.

A mártást a halra öntjük, majd tálaláskor néhány csepp konyakkal ízesítjük.

Szarvasgombával díszítjük, petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Töltött bakonyi csirke
Töltött burgonya
Töltött gomba túróval
Töltött hagyma